angelchat

Angelchat är en app som förebygger och motverkar psykisk ohälsa samt ensamhet i samhället. I appen får personer möjlighet att söka stöd, chatta och tala ut med någon som delar samma problematik som dem. Detta tack vare en utvecklad matchningsfunktion, som kopplar ihop den som söker stöd med en person som har varit med om liknande upplevelser som den som söker. Tjänsten är både gratis, anonym och säker. Appen lanserades för iPhone och Android i början av 2020 och har hitills laddats ner över 41.000 gånger. 

Inför lanseringen kom Angelchat till oss för att få hjälp med deras marknadsföring. Vi har sedan dess arbetat med synliggöra och etablera en värdefull tjänst på den svenska marknaden. Träffsäker Influencer Marketing har varit grundpelaren i arbetet. Att söka stöd för psykisk ohälsa är en stort steg för de flesta, därför har det varit av största vikt att matcha Angelchat med rätt profil som med en positiv inverkan kan uppmana sina följare att våga ta hjälp vid psykisk ohälsa.

Till kampanjerna har profilen Josefin Ivarsson varit ambassadör. Josefin är 22 år och driver ett framgångrikt instagramkonto där hon ofta talar om kroppspositivism och vikten av att vara snäll mot sig själv. Hennes entusiasm för Angelchat lyste igenom under hela samarbetet och blev en framgångsaga både via kampanjer i hennes egna sociala medier. Hon blev även  ansiktet utåt i våra klippta och redigerade reklamfilmer som rullade på Snapchat, Instagram och Facebook.

Utöver Josefin har profilerna Liv Grenell, en ung, ensamstående tvåbarnsmamma med flera år av självskadebeteende i bagaget varit ansiktet utåt för Angelchat. I hennes kampanj talade hon om sitt liv och vikten av att våga ta hjälp. Även elitryttaren Nellie Berntsson och 11-barns mamman Madeleine Ilmrud har gjort kampanjer för appen. 

Content

Fler kundcase

Secured By miniOrange